Sobota, 28 czerwca 2025r.

Imieniny: Leona, Ireneusza

  • DOŁĄCZ DO NAS:

Strona główna / Miasto / Pizza Halo w Świnoujściu!

Nowe miejsca

Pizza Halo w Świnoujściu!

Foto: mp

Innowacyjny pomysł, dobre składniki, szybkość realizacji zamówienia – brzmi jak recepta na sukces. Witamy na świnoujskim rynku gastronomicznym Pizzę Halo – nową pizzerię, która działa tylko w formie „na wynos”.

W Świnoujściu pizzerii nie brakuje. Każdy nowo otwierający się lokal musi mieć w swojej ofercie coś innowacyjnego. Co oferuje nam Pizza Halo? - Przede wszystkim jakość produktów, co zauważyli już pierwsi konsumenci – mówi nam właściciel pizzerii Paweł Ordon. - Są pizze na sosie pomidorowym, na sosie śmietanowym, pizze wegetariańskie. W menu na stronie można stworzyć swoją własną pizze od podstaw lub na bazie już istniejących kompozycji – dodaje.

Menu lokalu jest bogate – można zamówić pizzę w dwóch wielkościach (31 cm albo 41 cm). Ceny w zależności od ilości składników i wielkości pizzy wahają się od 15 złotych do 37 złotych. Oprócz pizzy można również zamawiać domowe obiady. - Dodatkowo udało mi się pozyskać pomysłowe pudełka, które nie dość że spełniają swoją podstawową funkcję, to mogą służyć jako talerzyki czy tacki na kawałek pizzy, a jeśli coś zostanie, to można je złożyć i schować na później - dodaje.

Jak się okazuje, to nie tylko możliwość komponowania ulubionej pizzy i jakość składników może stanowić o powodzeniu tego miejsca. - System pozwala na płatności online, wybór płatności przy odbiorze kartą lub gotówką – tłumaczy nam właściciel. W praktyce wygląda to tak, że zamawiając pizzę do domu, nie musimy już się martwić o to, czy posiadamy przy sobie gotówkę albo czy dostawca będzie miał drobne, żeby wydać resztę. Wystarczy karta płatnicza, ponieważ dostawca ma przy sobie terminal. Jeśli ktoś woli, może już z góry opłacić zamówienie przelewem.

Pomysł na otwarcie pizzerii działającej wyłącznie na wynos jest dobrym rozwiązaniem dla początkującego przedsiębiorcy. - Ogromny procent zamówień pizzerii, które posiadają swoje sale do konsumpcji to wyjazdy czy wynosy, natomiast duży lokal to duży koszt dla początkującego przedsiębiorcy a zyski niekoniecznie muszą być wystarczające żeby się utrzymać – mówi pan Paweł. Właściciel nie wyklucza jednak, że w przyszłości otworzy typową pizzerię – lokal, w którym będzie można usiąść i zjeść ulubioną pizzę. Zapewnia jednak, że nie zrezygnuje z dostaw.

Pizzę sprawdziliśmy też i my – dowóz był na umówioną godzinę i zapłaciliśmy kartą przy odbiorze. Zamówione jedzenie było ciepłe i dwie małe pizze zdecydowanie zadowoliły większy głód. Dodatkowo gratis były dwa sosy: czosnkowy i pomidorowy. Słowem – było naprawdę smacznie i rzetelnie.

Autor: mp
comments powered by Disqus