Środa, 21 listopada 2018r.

Imieniny: Alberta, Janusza, Konrada

  • DOŁĄCZ DO NAS:

Strona główna / Miasto / Nadmorskie molekularne warsztaty kulinarne z Bartkiem Kwietniem w Świnoujściu!

Miasto

Nadmorskie molekularne warsztaty kulinarne z Bartkiem Kwietniem w Świnoujściu!

Foto: Organizator

Bartek Kwiecień to tegoroczny zwycięzca popularnego kulinarnego show Masterchief Junior. Ten zaledwie 11 letni mistrz gotowania specjalizuje się w kuchni molekularnej, która jest połączeniem sztuki gotowania z elementami chemii i fizyki. Nic dziwnego, że Bartka zainteresowała ta właśnie dziedzina gotowania, gdyż jest on nie tylko pasjonatem kuchni, ale także uzdolnionym matematykiem. Młoda gwiazda sztuki kulinarnej odwiedziła Świnoujście, aby przeprowadzić na plaży iście widowiskowe warsztaty z urlopującymi plażowiczami.

Wprawdzie wakacje już w pełni i większość z uczniów wreszcie cieszyć się może błogim
nicnierobingiem i nadmorskim plażingiem, ale są też tacy, którzy nie rezygnują z pasji i nie odwieszają fartucha na hak nawet w okresie wakacji. W miniony weekend, mimo zmiennej pogody, na plażujące rodziny w Świnoujściu czekała moc atrakcji przygotowana przez markę Tchibo Family. Najmłodsi mogli skakać do woli na pompowanych atrakcjach oraz przez chwilę wcielić się w rolę ulubionych postaci z kreskówek za sprawą zdolnych pań animatorek i ich magicznych farbek do malowania buź. Dla rodziców Tchibo przygotowało strefę relaksu z wygodnymi hamakami oraz całym mnóstwem leżaków, a także pyszne, świeżo parzone kawy.

Gościem specjalnym w strefie Tchibo, a zarazem główną atrakcją dnia były warsztaty kulinarne z udziałem zwycięzcy trzeciej edycji kulinarnego show Master chief Junior - Bartka Kwietnia wraz z rodziną. Mimo, że Bartek w programie, wydawać by się mogło pokazał już wszystko, tym razem zaskoczył zgromadzonych fanów specjalnie dla nich przygotowanym kulinarnym show. Bartek, niczym magik przygotował da wszystkich wspaniałe kawowe lody, które na oczach widzów zmroził ciekłym azotem. Największą niespodziankę sprawił jednak swojej mamie, dla której z zaskoczenia przyrządził kawę z pianką z mleka, świeżą wanilią oraz ciekłym azotem oczywiście. Pokaz kulinarny z efektami specjalnymi, jakie niesie ze sobą dymiący ciekły azot skutecznie rozpalił emocje uczestników eventu na plaży w Świnoujściu. Dla ochłody na dzieciaki czekała porcja pysznych lodów i autografy, a dla rodziców mrożone kawy.

Kolejne warsztaty z młodymi adeptami sztuki kulinarnej już w najbliższą niedzielę 15 lipca. Tym razem Tchibo odwiedzi Kołobrzeg.

Autor: Organizator
comments powered by Disqus