Pieczony omlet biszkoptowy z jabłkami w cynamonie
 
                            Foto: Everyday Cooking
Dziś zapraszam na prostszą wersję omletu biszkoptowego - pieczoną. Oszczędza ona sporo nerwów przy obracaniu go podczas smażenia. Omlet w ten sposób nie traci cennych pęcherzyków powietrza. Jest więc jeszcze bardziej puszysty, wręcz piankowy.
Smakuje obłędnie z podsmażonymi na maśle jabłkami z miodem i cynamonem. Dodatkowo podałam do niego grecki jogurt i cukier puder do posypania. Polecam na weekendowe jesienne śniadanie.
Składniki (na 2 duże porcje):
 
 Omlety:
 4 jajka (oddzielnie żółtka i białka)
 2 łyżki cukru pudru
 4 łyżki mleka
 3 łyżki mąki
 
 Jabłka:
 2 małe jabłka
 1 łyżka masła
 1/2 łyżeczki cynamonu
 2 łyżeczki płynnego miodu
 
 jogurt grecki
 cukier puder
 
 
 Przygotowanie:
 
                                 
                                                     
                                 Everyday Cooking
Everyday Cooking

