Pieczony omlet biszkoptowy z jabłkami w cynamonie

Foto: Everyday Cooking
Dziś zapraszam na prostszą wersję omletu biszkoptowego - pieczoną. Oszczędza ona sporo nerwów przy obracaniu go podczas smażenia. Omlet w ten sposób nie traci cennych pęcherzyków powietrza. Jest więc jeszcze bardziej puszysty, wręcz piankowy.
Smakuje obłędnie z podsmażonymi na maśle jabłkami z miodem i cynamonem. Dodatkowo podałam do niego grecki jogurt i cukier puder do posypania. Polecam na weekendowe jesienne śniadanie.
Składniki (na 2 duże porcje):
Omlety:
4 jajka (oddzielnie żółtka i białka)
2 łyżki cukru pudru
4 łyżki mleka
3 łyżki mąki
Jabłka:
2 małe jabłka
1 łyżka masła
1/2 łyżeczki cynamonu
2 łyżeczki płynnego miodu
jogurt grecki
cukier puder
Przygotowanie:
DOŁĄCZ DO NAS: