Mus czekoladowy z awokado i bananem
Foto: Everyday Cooking
Zdrowy mus czekoladowy z awokado, bananem i kakao. Masło migdałowe nieco zwiększa jego kaloryczność, ale dodaje też smaku. Masło migdałowe to moje niedawne odkrycie. Kupiłam je raczej bez entuzjazmu dla spróbowania i bardzo przypadło mi do gustu. Można je zrobić w domu, wystarczą migdały i odrobina soli. Nic poza tym. Żadnego cukru.
Mus polecam podać ze świeżymi malinami i miętą. Zapewniam, że nie będziecie mieli wyrzutów sumienia jedząc go ;)
Źródło przepisu: Green Kitchen Stories (kanał na Youtube).
Składniki (3 porcje):
1 dojrzałe awokado
1 dojrzały banan
4 łyżki kakao
3 łyżki masła migdałowego
Przygotowanie:
Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, wydrążyć miąższ łyżką. Banana obrać i pokroić w plasterki. Wszystkie składniki zmiksować razem w blenderze. Mus przełożyć do naczynek i podawać ze świeżymi malinami i miętą. Smacznego!
Po więcej przepisów zapraszam na mojego bloga Everyday Cooking.
DOŁĄCZ DO NAS: